Confidenţialitate

Euroins dă în judecată ASF și cere Guvernului să rezolve criza de pe piața RCA | AUDIO

Euroins dă în judecată Autoritatea pentru Supraveghere Financiară și cere Guvernului să rezolve criza de pe piața RCA. Oferă și o soluție: să preia, prin firma proprie de reasigurare, plata daunelor de la Fondul de Garantare a Asiguraților. Propunerea urmăreşte să evite ca Fondul de Garantare a Asiguraților să cheltuie banii statului român şi ai contribuabililor pentru plata daunelor RCA.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Euroins a cerut Curții de Apel București să suspende și să anuleze decizia ASF din 17 martie prin care este revocată licența de funcționare a Euroins România.

În plus, Eurohold și BERD, acționari ai Euroins, au propus autorităților române să-i permită să preia plata daunelor, prin firma proprie de reasigurare.

Exista deja un contract de reasigurare cu Euroins, dar acesta nu a fost luat în calcul de ASF.

Propunerea vine în contexul în care filiala bulgară a grupului și una dintre cele mai mari divizii din holding va opera inițial în România sub regimul Freedom of Services, deservind clienții români. Potrivit unui comunicat Euroins, acționarii se angajează să asigure banii necesari pentru acoperirea daunelor.

Închiderea Euroins afectează aproape 3 milioane de asigurați RCA.

Din 11 aprilie a intrat în vigoare plafonarea decisă de Guvern pentru 6 luni a prețului RCA.

Diferențele de preț sunt, însă, foarte mici, în jur de 100 de lei.

Sursa colaj foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Firmele de reparaţii auto care au achitat serviciile pe care Euroins şi City trebuia să le plătească cer autorităților începerea de urgență a plăților