Starea de asediu, activată în Columbia

Sindicatele, grupurile de studenți și alți demonstranți din Columbia au protestat în masă joi ca reacție la planurile de reformă economică și ca formă de manifestare a nemulțumirilor față de mandatul președintelui Ivan Duque.

Acest lucru a determinat activarea stării de asediu în orașul Cali, relatează Mediafax, citând Reuters.

Liderul de la Bogota a avertizat în repetate rânduri că Guvernul său nu va tolera actele de violență, iar forțele de ordine au lansat gaze lacrimogene pentru a cotracara mișcarea de protest din mai multe orașe columbiene.

La ora 4 p.m., ora locală ( 23:00, ora României), cel puțin opt civili și alți 28 de ofițeri de poliție erau răniți, 10 persoane arestate și alte 22 reținute temporar, conform informațiilor transmise de ministrul columbian de Interne, Nancy Patricia Gutierrez. Potrivit aceleiași surse, aproximativ 207.000 de persoane au participat la manifestațiile de joi.

„A fost o participare foarte pozitivă a cetățenilor în toată țara”, a declarat ministrul Gutierrez. „Au fost o serie de incidente izolate controlate în mod corespunzător și adecvat de către poliția națională”, a adăugat aceasta.

În orașul sud-vestic Cali, protestatarii au blocat străzile și au vanzdalizat mai multe autobuze de transport în comun, determinând activarea stării de asediu de către primarul orașului, între orele 7 p.m., joi, și 6 a.m., vineri, orele locale (2:00 – 13:00, ora României).

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS