Confidenţialitate

Dosarul Crevedia a fost trimis în judecată. Patronii firmei care administra depozitul GPL, acuzați de 3 infracțiuni

Inculpații din dosarul Crevedia Cosmin Stîngă şi Ionuţ Doldurea – patronii firmei care administra stația GPL une a avut loc o puternică explozie pe 26 august 2023 – au fost trimiși în judecată. Aceștia sunt acuzați de „distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, conform Parchetului General.

Ionuț Doldurea, fiul primarului PSD din Caracal, care a fost reales pentru un nou mandat de primar și Cosmin Stîngă sunt acuzați că „în perioada 30 septembrie 2020-26 august 2023, în calitate de asociați și administratori în drept și în fapt ai unei societăți comerciale, în mod sistematic, au promovat în cadrul societății o politică de funcționare a acesteia grefată pe încălcarea repetată a dispozițiilor legale în materia securității și sănătății în muncă, precum și a celor privind derularea operațiunilor de alimentare, transport, transvazare și depozitare cu combustibil GPL, la punctul de lucru neautorizat amplasat în comuna Crevedia”, precizează Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

De asemenea, „prin același rechizitoriu s-a dispus trimiterea în judecată și a unei inculpate, persoana juridică, la care cei doi inculpați aveau calitatea de asociați și administratori în drept și în fapt, sub aspectul săvârșirii acelorași infracțiuni”, transmite Parchetul General.

Dosarul a fost trimis în vederea judecării către Judecătoria Răcari.

Amintim, pe 26 august 2023, o explozie puternică urmată de un incendiu a ucis cinci oameni și a rănit alte 54 de persoane. Tot atunci, opt case aflate în apropierea stației GPL din Crevedia au fost distruse total și alte 80 au fost distruse parțial.

Sursa foto:  Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Inundații într-o comună din Timiș: Pompierii au intervenit pentru a evacua apa din curțile și beciurile oamenilor | AUDIO | VIDEO