Stagii de practică mai mari și o vacanță de Crăciun de trei săptămâni pentru studenții Politehnicii

Studenții Universității Politehnica București au început noul an universitar mai devreme ( 25 septembrie), dar vor avea o vacanță de trei săptămâni în perioada sărbătorilor de iarnă.

De asemenea, și stagiile de practică vor fi mai ample, a declarat luni rectorul UPB, Mihnea Costoiu.

Potrivit rectorului, a fost luată decizia de a începe anul universitar mai devreme atât din dorința de a-i sprijini pe tineri, care în acest fel vor avea o vacanță de iarnă de trei săptămâni, cât și din solicitarea companiilor care lucrează cu Universitatea.

„Perioada de practică în anul viitor va fi mai amplă, mai mare și un număr foarte mare de companii și-au exprimat disponibilitatea de a sprijini studenții noștri în practică. Toți studenții anului III vor avea trei luni de practică în companii, integral în companii și, în conformitate cu înțelegerile companiillor”, a precizat Costoiu.

El a anunțat că acest an este primul, după 1989, când UPB ajunge la 33.000 de studenți.

„ Am ajuns la 33.000 de studenți în universitate. Cererea fantastică este în IT. Pentru o schimbare în acești ani se caută și inginerii din industriile care nu aveau căutare: industria chimică, mecanică, industria materialelor. Anul acesta, până în acest moment, avem peste 12.000 de locuri de muncă oferite studenților din universitatea noastră la o generație de circa 3.000 de absolvenți”, a mai arătat rectorul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS