Confidenţialitate

SRI, despre scrisorile-capcană primite de ambasada Ucrainei din România: „Plicurile conțin fragmente de țesuturi organice” | AUDIO

Scrisorile-capcană trimise celor 31 de ambasade ucrainene din 15 țări europene au fost expediate de la o reprezentanță Tesla din Germania, a anunțat într-o postare pe Facebook, ministrul ucrainean de Externe. Dmitro Kuleba a precizat că majoritatea plicurilor au fost expediate din oficii poştale fără supraveghere video. SRI a anunțat azi că plicurile trimise către ambasada Ucrainei din România conțin „fragmente de țesuturi organice”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Șeful diplomaţiei ucrainene afirmă că toate plicurile suspecte primite de ambasadele sale în ultima săptămână aveau aceeaşi adresă de expeditor: cea a unui dealer de automobile Tesla din oraşul german Sindelfingen, de lângă Stuttgart, transmit France Presse şi Reuters.

„Trimiterea a fost făcută din oficii poştale care nu erau echipate cu sisteme de supraveghere video”, a menţionat Dmitro Kuleba, adaugand ca „infractorii au luat şi măsuri pentru a nu lăsa urme ale ADN-ului lor pe pachete, fapt ce indică un nivel ridicat de profesionalism”.

Autorităţile germane şi reprezentanţa producătorului de maşini electrice Tesla din Sindelfingen, din sudul Germaniei, nu au răspuns imediat solicitărilor Reuters privind oferirea unor declaraţii pe acest subiect.

Ucraina a anunţat săptămâna trecută că pachete conţinând ochi de animale au fost trimise la unele dintre misiunile sale din Europa, la scurt timp după ce o scrisoare-capcana care ar fi explodat a rănit uşor un angajat al ambasadei ucrainene la Madrid, iar poliția a dezamorsat altele – trimise inclusiv premierului spaniol.

SRI: „Plicurile conțin fragmente de țesuturi organice”

Ieri seară, SRI a transmis că cele două plicuri suspecte ridicate în urmă cu două zile de la ambasada Ucrainei din București conțin fragmente de țesuturi organice, iar pentru stabilirea provenienței acestora se va face o analiză suplimentară.

Foto: Facebook / Ambasada Ucrainei în România

Citește și: SRI: Plicurile suspecte de la Ambasada Ucrainei de la București nu conțin material exploziv