Confidenţialitate

SRI: Plicurile suspecte de la Ambasada Ucrainei de la București nu conțin material exploziv

Poliția Capitalei și SRI s-au deplasat la Ambasada Ucrainei din București pentru a verifica mai multe plicuri suspecte primite pe adresa reprezentanței diplomatice. În urma verificărilor, s-a constatat că plicurile nu conțin material exploziv, a transmis SRI.

UPDATE 16:31. SRI: „Plicurile nu conțin material exploziv”

„La ora 10:50 echipele pirotehnice ale Serviciului Român de Informații au fost solicitate la sediul Ambasadei Ucrainei în urma unui apel la numărul unic de urgență 112, întrucât au fost primite plicuri care au fost considerate suspecte. Specialiștii SRI au pus în aplicare procedurile specifice, iar în urma controlului preliminar, acestea au fost ridicate și transportate în siguranță.

După primele verificări, s-a constatat că plicurile nu conțin material exploziv. Potrivit procedurii, acestea vor fi analizate în laboratoare specializate, pentru a fi eliminate toate suspiciunile privitoare la posibile substanțe ce ar putea fi prezente. Vom reveni la finalul cercetărilor de laborator. În acest caz SRI colaborează cu celelalte instituții abilitate”, a transmis SRI.

Știre inițială

Update: Intervenția echipelor SRI s-a finalizat. Plicurile au fost ridicate în vederea expertizării. În acest caz se colaborează cu toate instituțiile abilitate.

Personalul reprezentanței diplomatice a sesizat în jurul orei 11.00 poliția din Sectorul 1, după ce au au fost descoperite două plicuri ce ar putea avea un conținut suspect.

Surse din cadrul poliției au precizat pentru Europa FM că pirotehniștii analizează în acest moment cele două plicuri și dacă vor considera că ele sunt periculoase vor fi luate din sediul Ambasadei.

În acest moment forțele de ordine au înconjurat sediul Ambasadei Ucrainei de la București.

„Echipele SRI s au deplasat la Ambasada Ucrainei astazi, in urma unui apel 112, prin care s a precizat ca au fost primite mai multe plicuri suspecte. Pirotehnistii au demarat procedura standard, pentru investigarea acestora. In urma controlului pirotehnic se va stabili daca va fi nevoie ca acestea sa fie ridicate si transportate in siguranta”, a transmis SRI.

Vă reamintim, în ultimele două săptămâni, reprezentanțe diplomatice ale Ucrainei din cel puțin 8 țări au primit plicuri capcană sau ochi de animale moarte.

Foto: Facebook / Ambasada Ucrainei în România

Citește și: Interviu: Viața în Kiev la 10 luni de război, prin ochii unui tânăr artist. „Eram cea mai pesimistă persoană, dar războiul m-a schimbat mult”