Spitalul Pantelimon: Gravidă pusă să cumpere materialele necesare operației de cezariană

După ce Europa FM a prezentat gravele nereguli de la Spitalul Pantelimon din Capitală – lipsa medicamentelor și a materialelor sanitare – unul dintre ascultătorii noștri ne-a povestit prin ce trece soția sa, însărcinată în ultimul trimestru. Femeia trebuie să nască săptămâna viitoare, iar medicii i-au spus că pentru operația de cezariană va trebui să cumpere toate materialele necesare operației, precum și medicamentele.

Acestea ar fi trebuit cumpărate direct de la furnizorii spitalului. „Doctorii i-au dat o listă cu materiale, i-au spus că lipsesc, iar în momentul în care va fi în sala de operații, este posibil ca și atunci să lipsească unele materiale și o să fie nevoie să le cumpere de la furnizor. Materiale pe care nu le poti cumpăra dintr-o farmacie„, povestește la Europa FM Daniel, unul dintre ascultătorii noștri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În urma informațiilor prezentate la Europa FM de Vasile Barbu, de la Asociația pentru Protecția Pacienților despre datoriile spitalului, cei doi soți au decis luni să se îndrepte către un alt spital. „Până la urmă nu o să mai mergem acolo, sunt lipsuri foarte mari„. Bebelușul ce urmează să se nască este primul copil al cuplului. Bărbatul povestește că soția sa este foarte speriată. „Plângea, era speriată, credea că-i ghinion, că nu se poate așa ceva, se apropie nașterea și nu are unde să nască„.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vă reamintim, spitalul Pantelimon are datorii către furnizori, iar pacienții sunt nevoiți să vină de acasă cu medicamente și materiale sanitare. În plus, de la începutul lunii, timp de două săptămâni, medicii nu au putut face analize, tot din cauza datoriilor către laboratorul extern.

Managerul Spitalului Pantelimon, Dragoș Davițoiu, recunoaște problemele financiare ale spitalului. Acesta spune că de vineri au început să fie făcute din nou analize pentru pacienți. În zilele următoare, susține acesta, vor începe să fie cumpărate din nou medicamentele lipsă si din celelalte secții. “A ieșit soarele și pe strada noastră, am primit o finanțare suplimentară, vom reuși să ne punem pe picioare în cel mai scurt timp. Vă dați seama că realuarea aprovizionării nu se face de pe o zi pe alta, cred că la începutul săptămânii viitoare vom fi în parametri cvasinormali de activitate” spunea la finalul săptămânii trecute managerul Dragoș Davițoiu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS