Confidenţialitate

Spitalele de copii din București sunt atât de aglomerate încât, pentru unele specializări, primul loc liber pentru o consultație este disponibil în noiembrie | AUDIO

Cauzele sunt numărul mic de medici specialiști, perioada de concedii și faptul că în timpul pandemiei, părinții au amânat orice problemă care nu a fost o urgență. Și în clinicile private e greu de găsit un loc liber la medicii de copii.

Situația Spitalului de Pediatrie „Victor Gomoiu”

Pe site-ul propriu, Spitalul de Pediatrie „Victor Gomoiu”, îi informează pe părinți că instituția se confruntă cu „un volum neobișnuit de mare de apeluri telefonice. În consecință, reușim să prelucrăm mai puțin de 20% din acestea. Sperăm să creștem cât mai rapid capacitatea de preluare a solicitărilor dumneavoastra”, transmite spitalul de copii Victor Gomoiu.

Am căutat un loc liber la cardiologie, însă răspunsul a fost următorul: „Referitor la programări, știu că s-a ajuns undeva la sfârșitul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie. Deci foarte, foarte aglomerat”.

Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”: Secția cardiologie, foarte aglomerată

Și la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” este aglomerat la anumite specializări, precum cardiologie.

Purtătorul de cuvânt al Spilalului, medicul Raluca Alexandru: „La cardiologie se fac consulturile tot aici și da, într-adevăr, este lungă, dar cred că este și e perioada aceasta de vară. Doi medici sunt, de fapt, dar mai fac cu schimbul și probabil că anumite patologii poate să vadă doar una dintre ele”.

Spitalul de copii „Marie Curie”: Primul loc liber la cardiologie este disponibil în noiembrie

Și la Spitalul de copii „Marie Curie” situația este aceeași. La cardiologie, primul loc liber este în luna noiembrie, iar la alergologie situația este la fel de neplăcută.

La ortopedie pediatrică, doar la 2 din 6 medici mai poți face o programare în această lună, la unul luna viitoare, iar la restul la toamnă.

Alternativa este consultația la o clinică privată, unde un pachet compus dintr-o consultație și o investigație imagistică de bază la inimă costă peste 600 de lei.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Republica Fantastică România: O femeie a fost, în mod ilegal, șef de spital timp de 4 ani | VIDEO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.