Confidenţialitate

Republica Fantastică România: O femeie a fost, în mod ilegal, șef de spital timp de 4 ani | VIDEO

“În marea comunitate a impostorilor care activează în sistemul public din România, o doamnă care a fost, în mod ilegal, șef de spital timp de patru ani ocupă un loc aparte.

Simona Mihaela Cremene a demisionat recent din funcția de director administrativ al Spitalului Județean Baia Mare.

Simona Cremene a primit funcția aceasta în urmă cu patru ani, printr-o delegare decisă de șeful spitalului. Da, șefii spitalelor din subordinea Consiliilor Județene sunt numiți politic. Adică actualul director este un domn care a fost numit direct de președintele CJ și care, anterior, a mai fost și consilier local PNL și președintele filialei PNL din oraș.

Doamna Cremene, care este și consilier județean, lucra la Spitalul Județean din 2010, la serviciul Adminsitrativ. În 2018 a fost numită cu delegație în funcția de director, iar în 2020 s-a prezentat la concursul pentru ocuparea definitivă a acestui post.

A adus și diploma de licență în economie-management, examen luat cu 9,26. Diploma era o copie xerox, dar secretara comisiei de examinare, altfel șefa de la Resurse Umane din spital, a zis că merge și așa.

Simona Mihaela Cremene a fost singura candidată și a câștigat. S-a făcut șefă. După un timp, însă, cineva a observat că ceva nu e în regulă cu diploma respectivă. S-au făcut unele cercetări și a rezultat că diploma doamnei Cremene era, de fapt, a unui domn, care absolvise într-adevăr facultatea respectivă, dar nu cu 9,26, ci cu 7,26.

Doamna Cremene a modificat din pix și nota la proba „Cunoștințe generale și de specialitate”, unde și-a pus 9,20 în loc de 5,20. A aranjat și poza.

Audiat de procurori, titularul documentului a declarat că nu o cunoaște pe Simona Cremene, însă a auzit de numele ei de la soție și cumnată. El a explicat că în urma discuțiilor purtate în familie a aflat că diploma lui ajunsese în mâna Simonei Cremene prin intermediul cumnatei sale, care lucra ca medic în cadrul spitalului din Baia Mare.

Audiată, femeia a povestit că, în urmă cu doi ani, aflând că are un cumnat licențiat în management, Simona Cremene a rugat-o să îi prezinte diploma acestuia, cu pretextul că nu-și amintește ce materii a făcut – scrie Libertatea.

În cele din urmă, anchetatorii au descoperit că dna Cremene falsificase nu doar diploma de licență, ci și alte două adeverințe privind cursurile universitare pe care le-ar fi făcut – condiție de participare la concurs.

A fost arestată, și-a recunoscut vinovăția, a dat înapoi banii încasați ilegal – un sfert de milion de lei în ultimii doi ani – a luat o pedeapsă de 3 ani cu suspendare și termen de supraveghere de patru ani, dar nu a demisionat din funcția de consilier județean.

Păi de ce ar fi demisionat? E condamnată pentru înșelăciune, unde-i contradicția?”, au discutat matinalii Vlad, George și Luca în Deșteptarea.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.

Foto: Simona Cremene/Facebook