Confidenţialitate

Primii pacienți încep să fie tratați la spitalul construit din donații de Asociația „Dăruiește Viață”. Directorul medical al Spitalului: „Am încheiat procesul de relocare. Ieri a fost primul copil operat” | AUDIO | GALERIE FOTO

Primii pacienți au început să fie tratați în spitalul construit de Asociația Dăruiește Viață. Clădirea are 9 niveluri și secții de oncologie, radioterapie, chirurgie, neurochirurgie, dar și locuri de joacă. Deschiderea spitalului, ridicat de la zero din donațiile societății civile, a fost amânată mai bine de 4 luni din cauza unor proceduri birocratice. Noua clădire a fost donată de Asociația „Dăruiește Viață” Spitalului „Marie Curie”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

50 de pacienți au fost deja mutați în Spitalul construit de Asociația „Dăruiește Viață”, cu sprijinul a peste 350.000 de donatori și 8.000 de firme. Transferul a fost făcut de-a lungul mai multor zile, începând de miercuri, 10 aprilie.

Radu Spătaru, directorul medical al Spitalului: „Primul pas care face ca această nouă clădire să fie funcțională s-a făcut. Am încheiat procesul de relocare. Ieri a fost primul copil operat în condiții de maximă siguranță și de maximă bucurie pentru toată lumea și azi, acum – când noi vorbim – în blocul operator se operează”.

Proiectul aduce o serie de premiere în sistemul medical din România

Este prima instituție medicală din România în care copiii vor putea fi tratați în același loc de echipe multidisciplinare, a explicat Carmen Uscatu, președinta Asociației „Dăruiește Viață”.

„Este primul spital în care copiii pot putea fi tratați în același loc de echipe multidisciplinare”, a spus Carmen Uscatu, președinta Asociației Dăruieste Viață.

Copiii au și locuri de joacă, dar și sală de cinematograf

Oana Miron, mama unui copil internat în noua clădire: „Din perspectiva unui părinte, e minunat ce se întâmplă. E minunat ce ne oferiți. Copilul meu este unul dintre cei pe care domnul doctor Târnăveanu i-a dus la sala de cinematograf”.

Procesul birocratic pentru avizarea spitalului de către Ministerul Sănătății a durat 4 luni de zile

Amintim că spitalul construit doar din donații private a fost finalizat, cu toate dotările necesare, încă din noiembrie anul trecut, însă procesul birocratic pentru ca Ministerul Sănătății să îl avizeze a durat peste 4 luni de zile.

Investiția a fost de 53 de milioane de euro, iar spitalul este dotat la standarde internaționale.

Sursa foto: Cătălin Georgescu

Citește și: Spitalul „Dăruiește Viață” se va deschide în septembrie 2023. Oana Gheorghiu: „Are un bloc operator nou, complet în sticlă, pentru a asigura prevenirea infecțiilor nosocomiale” | VIDEO