Spectatorilor care vor să vadă meciurile EuroBasket 2017 li se recomandă să vină înainte cu cel puțin o oră la Sala Polivalentă

Din rațiuni de securitate, organizatorii recomandă celor care și-au achiziționat bilete pentru meciurile EuroBasket 2017, competiție care se va desfășura în perioada 1-17 septembrie, să fie prezenți la Sala Polivalentă cu cel puțin o oră înaintea începerii meciurilor.

După Europenele de gimnastică artistică, Clujul se pregăteşte de un alt eveniment sportiv continental, o premieră absolută pentru România.

O grupă de la Eurobasket 2017 se va juca în Sala Polivalentă, grupă în care evoluează Spania – cea mai importantă echipă de baschet a continentului din ultimii 20 de ani – Croaţia, Cehia, Ungaria, Muntenegru şi România.

Campioana en-titre anunţă o distribuţie fantastică la Cluj. Practic, tot ceea ce are mai bun baschetul spaniol va fi pe parchetul Polivalentei: fraţii Pau şi Marc Gasol, Ricky Rubio, Sergio Rodriguez, Alex Abrines, Juan Carlos Navarro, Fernando San Emeterio.

Croaţia, cu un titlu de vicecampioană olimpică, un bronz la Mondiale şi două prezenţe pe podium la Europene în palmares, va alinia o echipă din care nu vor lipsi starurile Bogdan Bogdanovic, Dario Saric, Dragan Bender. Tomas Satoransky de la Washington Wizards este liderul naţionalei cehe, care termina ediţia trecută a Eurobasket pe poziţia a şaptea, iar Ungaria îl are în lot pe Adam Hanga, proaspăt transferat la Barcelona, cel mai bun jucător defensiv al Euroligii în ultimul sezon.

Din echipa Muntenegrului ies în evidenţă Bojan Dubljevic, de la Valencia (noua campioană a Spaniei), MVP-ul ultimei Finale a Ligii spaniole, Tyrese Rice şi Nikola Vucevic, din NBA.

Liderul şi căpitanul României este Vlad Moldoveanu, campion naţional cu „U” Cluj în acest sezon, fost jucător în primele ligi din Italia, Franţa, Polonia şi în Euroligă, actualmente component al formaţiei Demir Inşat Buzukcekmece din Istanbul.

Eurobasket 2017 are patru grupe, fiecare desfăşurându-se în alt oraş: Helsinki, Tel Aviv, Cluj-Napoca şi Istanbul. Capacitatea sălii Polivalente din Cluj-Napoca a fost mărită, pentru acest eveniment, de la 7000 la 10.400 de locuri.

Startul competiţiei va fi dat pe 31 august, la ora 20.00, când este programată festivitatea de deschidere Eurobasket 2017.

Debutul naţionalei României la EuroBasket 2017, partida cu Cehia, va avea loc pe 1 septembrie, de la 20.30.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS