Confidenţialitate

Specialiștii avertizează în privința blugilor skinny. De ce pot fi periculoși pentru sănătate

Blugii skinny pot afecta serios mușchii și nervii, au avertizat doctorii într-un articol științific în care detaliază cazul unei femei de 35 de ani din Australia căreia medicii au trebuit să îi taie blugii pentru a o elibera de ei după ce gambele i s-au umflat și mărit considerabil.

Femeia, al cărei nume nu a fost făcut public, petrecuse mai multe ore stând pe vine în timp ce ajuta un membru al familiei să se mute. După un timp, femeia a început să aibă dificultăți în timpul mersului și să piardă senzația din picioare, scrie The Independent.

Odată ce femeia a ajuns la spital, doctorii au descoperit că mușchii și nervii ei erau afectați, potrivit articolului din The Journal of Neurology, Neurosurgery and Psychiatry.

Doctorii sunt de părere că femeia a dezvoltat o afecțiune numită sindrom de compartiment, cauzată de presiunea crescută într-un spațiu corporal închis și rezultând în comprimarea nervilor. Pe măsură ce femeia stătea pe vine, blugii strâmți i-au împiedicat mușchii gambelor de la a se umfla în exterior, forțându-i în schimb să se comprime în interior și să zdrobească nervii.

FOTO articol: Piotr Marcinski/ Shutterstock