Confidenţialitate

Spania: Primele concluzii ale autorităților în privința incendiului devastator din Valencia de la finalul lunii februarie | AUDIO

În Spania, incendiul devastator din Valencia care a avut loc la sfârșitul lunii februarie și a mistuit un bloc de 14 etaje ar fi pornit cel mai probabil de la un aparat electrocasnic. Sunt primele concluzii ale autorităților locale care investighează în continuare motivele pentru care flăcările s-au extins atât de rapid la întreaga construcție.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cauzele incendiului în care și-au pierdut viața 10 oameni, printre care și 2 români, au fost accidentale. Cel mai probabil focul a pornit de la un aparat electrocasnic aflat într-unul dintre apartamente, spune primarul orașului Valencia citat de AFP.

Anchetatorii încearcă acum să afle cum focul s-a extins atât de rapid la blocul cu 14 etaje și peste 100 de apartamente. Mai mulți experți spun că de vină ar fi fost materialul izolant folosit pentru fațada blocului.

Incendiul a izbucnit în după-amiaza zilei de 22 februarie la Valencia, cel mai mare oraș din sud-estul Spaniei.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat decesul a două femei cu cetățenie română care fuseseră iniţial declarate dispărute.

Sursa foto: Twitter / Torre Dei Moro

Citește și: Spania: Incendiu masiv la un bloc de locuințe din Valencia. Cel puțin 10 persoane au decedat | VIDEO