Confidenţialitate

Sorinela Paraschiv, femeia care a lucrat 20 de ani ca psiholog cu diplomă falsificată, condamnată la 3 ani de închisoare. Decizia este definitivă | AUDIO

Trei ani de închisoare. Este sentința pe care o va executa Sorinela Paraschiv, femeia care a lucrat ca psiholog timp de 20 de ani în baza unei diplome falsificate, pe care a cumpărat-o dintr-un bar. Decizia este definitivă. Cazul femeii a fost descoperit în urmă cu patru ani.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În 2019, mai multi medici au semnalat șefului Secției de Psihiatrie a spitalului din Târgoviște că Sorina Paraschiv nu este înscrisă în Colegiul Psihologilor din România.

A fost pornită o anchetă în care s-a descoperit că numărul de atestat al falsei doctorițe aparținea unui psiholog din Covasna și numărul de parafă unui psiholog din București. Când a fost chemată să ofere explicații, Sorinela Paraschiv și-a înaintat demisia.

În fața anchetatorilor, ea a recunoscut că s-a înscris la Facultatea de Psihologie a unei universități private, dar a urmat doar doi ani.

Sorinela Paraschiv a dezvăluit și cum a făcut rost de diploma falsă de licență. A cumpărat-o de la un tânăr dintr-un bar. Se întâmpla în 1999, chiar în anul în care s-a angajat la spitalul din Târgoviște. 20 de ani a profesat acolo.

Procesul s-a întins pe durata a patru ani, astfel că Sorina Paraschiv a fost condamnată la trei ani de închisoare cu executare pentru înșelăciune în formă continuată. Pentru exercitarea fără drept a profesiei de psiholog, femeia nu a mai fost pedepsită,  deoarece faptele s-au prescris în 2022, la un an după ce a fost trimisă în judecată.

Femeia a fost obligată să restituie statului sumele încasate ilegal în toată această perioadă: aproape 500.000 de lei, la care se adaugă dobânzile aferente.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ministrul Sănătății, despre eventuale modificări la taxa pe boală: „Trebuie o mai bună definire a modului de prescriere pentru concediile medicale” | AUDIO