Confidenţialitate

Ministrul Sănătății, despre eventuale modificări la taxa pe boală: „Trebuie o mai bună definire a modului de prescriere pentru concediile medicale” | AUDIO

La doar o zi după ce a modificat taxa pe boală, Executivul vrea să facă noi modificări. „Trebuie o mai bună definire a modului de prescriere pentru concediile medicale”, a declarat miercuri ministrul Sănătății. Asociațiile de pacienți au criticat în mai multe rânduri felul în care Puterea a reglementat acestă cotizație de 10% pe indemnizațiile concediilor medicale – măsură introdusă la începutul anului.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: „Politica fiscală a statului român nu o face Ministerul Sănătății”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„În momentul de faţă se lucrează la Guvern la precizări, astfel încât toţi pacienţii cu boli cronice care într-un fel sau altul ar fi fost afectaţi de această taxă să poată să fie exceptaţi”, a spus miercuri ministrul Alexandru Rafila.

El a răspuns întrebărilor jurnaliștilor la o conferinţă de presă privind construirea, la Institutul „Marius Nasta”, a unui nou Centru de diagnostic, tratament şi cercetare a tuberculozei.

Întrebat dacă lista privind scutirea de la plata cotizaţiei asigurărilor de sănătate în indemnizaţiile concediilor medicale pentru anumite categorii de pacienţi ar putea suferi modificări, ministrul Sănătăţii a răspuns că „trebuie o mai bună definire a modului de prescriere pentru concediile medicale”.  Ministrul a dat de înțeles că prin aceste noi modificări Executivul vrea să răspundă îngrijorărilor exprimate de mai multe organizaţii de pacienţi.

La un alt eveniment, Ministrul Rafila a fost întrebat dacă sunt îndreptățiți să se simtă discriminați pacienții cu boli obișnuite care vor plăti în continuare impozitul de 10% pe concediul medical. Iată ce a răspuns.

„Politica fiscală a statului român nu o face Ministerul Sănătății. Sunt încă discuții ca să avem o formă finală a acestei ordonanțe și nu aș vrea să fac alt fel de comentarii. Mulțumesc”, a declarat ministrul Rafila.

Guvernul a aprobat, în şedinţa de marţi, prin ordonanţă de urgenţă, scutirea de la plata cotizaţiei asigurărilor de sănătate pentru indemnizaţiile concediilor medicale pentru anumite categorii de pacienţi.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Citește și: Luminița Odobescu, despre scenariul în care Donald Trump ar câștiga alegerile în SUA: „Cred cu tărie că Europa are în continuare nevoie de Statele Unite și Statele Unite au în continuare nevoie de Europa” | VIDEO