Confidenţialitate

Sorin Ovidiu Vântu ar putea afla sentința definitivă în dosarul FNI

Judecătorii de la Curtea de Apel București sunt așteptați astăzi să pronunțe o sentință definitivă în dosarul FNI, în care este trimis în judecată și Sorin Ovidiu Vântu.

În primă instanță, afaceristul a fost condamnat la 6 ani și 4 luni de închisoare, iar instanța a dispus și să îi fie confiscate 7 milioane de dolari.

În dosarul FNI, Sorin Ovidiu Vîntu este judecat pentru spălare de bani.

Prima sentință în dosarul FNI a fost dată în februarie 2015 – atunci, Sorin Ovidiu Vântu a fost condamnat la 6 ani și 4 luni pentru spălare de bani, dar a fost achitat pentru cealaltă acuzație: instigare la delapidare.

Dosarul FNI a ajuns în instanță în 2012, iar cercetările au vizat devalizarea Fondului Naţional de Investiţii (FNI), Băncii Agricole (BA), Băncii de Investiţii şi Dezvoltare – BID şi Băncii Române de Scont.

Anchetatorii susțin că “activităţile ilicite au fost derulate prin intermediul firmelor membre ale Grupului «Gelsor», deţinute şi administrate, prin persoane interpuse, de Vîntu Sorin Ovidiu.

Parchetul Instanței Supreme susține că afaceristul a intrat în posesia banilor rezultați din înşelăciunea în dauna investitorilor FNI.

Dacă va fi condamnat definitiv, Sorin Ovidiu Vântu va primi vestea după gratii: el a fost condamnat în iulie anul trecut la 6 ani şi 2 luni de închisoare în dosarul Petromservice.