Sorin Oprescu poate lucra din nou la Spitalul Universitar. Fostul primar, plasat sub control judiciar

Măsură mai blândă în cazul lui Sorin Oprescu – fostul primar general al Capitalei a scăpat de arestul la domiciliu și a fost plasat sub control judiciar.

Instanța a aprobat solicitarea avocaților astfel că fostul edil se poate întoarce să lucreze la Spitalul Universitar din Bucureșt.

Sorin Oprescu a fost trimis în judecată în noiembrie anul trecut, sub acuzația de luare de mită.

 

Grație deciziei instanței – care a înlocuit arestul la domiciliu cu măsura controlului judiciar – Sorin Oprescu poate să lucreze, din nou, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Fostul edil a fost mulţi ani chirurg la această unitate – pe care a și condus-o din 1994 până în 2006.

Fostul edil trebuie să meargă însă la Poliţie o dată pe săptămână, nu are voie să plece din Capitală şi îi este interzis să-și exercite funcţia de primar și să participe la manifestări sportive şi culturale sau la alte adunări publice..

Sorin Oprescu nu are voie nici să se apropie de ceilalți inculpați din dosar, cu excepţia iubitei sale – Adriana Elena Nica – care are calitate de martor.

Fostul primar general a fost trimis în judecată în noiembrie anul trecut, pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracțional organizat.

Procurorii susțin că fostul edil ar fi primit bani pentru a acorda contracte cu dedicație.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS