Confidenţialitate

Sorin Grindeanu: Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila va fi dat în circulație pe 6 iulie | AUDIO

Podul suspendat peste Dunăre la Brăila va fi dat în circulaţie pe 6 iulie, a anunţat azi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu: „În 6 iulie vom putea să dăm în circulație pe varianta Măcin. Până la sfârșitul anului trebuie dat în circulație și varianta Jijila”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„În 6 iulie vom putea să dăm în circulație pe varianta Măcin, deși vor mai urma lucrări. așa cum bine știți, până la sfârșitul anului trebuie dat în circulație și varianta Jijila, dar următoarele săptămâni vor trebui demontate acete macarale mari”, a spus Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu: „Cred că este decizia corectă de a lăsa deschisă circulația tot weekendul, de dimineață de la 06:00 până seara la 20:00 – 21:00”

Sorin Grindeanu spune însă că circulaţia pe pod va fi restricţionată pe timpul nopţii pentru o perioadă, pentru a permite demontarea macaralelor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Am avut de ales între două variante: ori mai ținem o lună și ceva două până reușesc să dea jos aceste macarale să le demonteze, ori să facem un program astfel încât să poată fi folosit podul. Cred că este decizia corectă de a lăsa deschisă circulația tot weekendul, de dimineață de la 06:00 până seara la 20:00 – 21:00 să fie deschisă circulația, urmând ca pe timpul nopții să facă aceste lucrări de demontare a macaralelor, aceste lucrări neputând fi făcute sub trafic”, a explicat ministrul Transporturilor.

Podul peste Dunăre de la Brăila este al treilea pod suspendat ca dimensiune din Europa.

Construcţia lui a început în 2017. Are o lungime de aproape 2 kilometri. Valoarea contractului este de 2,4 miliarde de lei cu TVA.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Cristian Diaconescu, despre amenințarea așa-zisului reprezentant al Rusiei în Herson: Orice atac care vizează spațiul NATO presupune un răspuns solidar al tuturor statelor membre | AUDIO