Confidenţialitate

Cristian Diaconescu, despre amenințarea așa-zisului reprezentant al Rusiei în Herson: Orice atac care vizează spațiul NATO presupune un răspuns solidar al tuturor statelor membre | AUDIO

Fostul ministru de externe Cristian Diaconescu este de părere că amenințarea așa-zisului reprezentant al Rusiei în Herson poate fi considerată mai degrabă o formă de propagandă a Kremlinului, în contextul garanțiilor de securitate primite de Ucraina din Occident.

Totuși, Cristian Diaconescu spune că nu poate trage cu certitudine o concluzie clară. Însă, în cazul unui eventual atac, aliații României vor reacționa ferm.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

„Sigur, este deosebit de dificil în a trage o concluzie definitivă, având în vedere politica total impredictibilă și uneori pe contrasensul chiar al logicii internaționale pe care o urmează Moscova de un an și jumătate. Dar într-o analiză ceva mai rece, cred că într-adevăr nu sunt întrunite condițiile unor preocupări foarte grave în legătură cu aceste amenințări, care, de altfel vor continua. Orice atac ce ar viza teritoriul spațiului Euro-Atlantic presupune un răspuns solidar al tuturor statelor membre”, a explicat Cristian Diaconescu la Europa FM.

Sursa foto: Europa FM

Citește și: România condamnă afirmațiile lui Vladimir Saldo, așa-zis guvernator al Hersonului, care a amenințat că Rusia va lovi podul de la Giurgulești | AUDIO