Confidenţialitate

Sorin Cîmpeanu: În localitățile cu rata mai mică de 3 la mie, se va renunța la pragul vaccinării de 60% în școli

La doar trei zile de la ultima modificare, autoritățile schimbă din nou regula școlii în format fizic în timp de pandemie. Astfel, în localitățile în care incidența cazurilor de COVID este mai mică de 3 cazuri la mia de locuitori, elevii ar putea merge la școală de săptămâna viitoare, chiar dacă angajații unităților de învățământ nu sunt vaccinați în proporție de cel puțin 60%.

„Se așteaptă confirmarea acestui trend descendent la finalul săptămânii și-mi exprim convingerea că va fi adoptată la finalul săptămânii această Hotărâre CNSU care va abilita miniștrii Educației și Sănătății să elimine condiția de 60% prag de vaccinare pentru toate localitățile în care rata de infectare este mai mică de 3 la mie. Mai corect spus, care va fi mai mică de 3 la mie la nivelul zilei de vineri care este considerată zi de referință pentru săptămâna viitoare”, a spus Sorin Cîmpeanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, ministrul Educației anunță controale în școli după ce brusc, în unele școli rata de vaccinare anunțată oficial inițial, a scăzut.

„Suntem obligați să verificăm aceste situații în care schimbările au fost spectaculoase pe parcursul unei săptămâni. Mă refer îndeosebi la schimbările în minus al numărului de persoane vaccinate. Pentru care, evident, este greu de găsit o explicație de ce într-o săptămână ai mai puțini vaccinați decât acum o săptămână. Operațiunea de devaccinare nu s-a inventat încă”, a spus Sorin Cîmpeanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, în ședința de astăzi, Comitetul pentru Situații de Urgență a propus ca și afterschool să funcționeze după regulile de protecție sanitară împuse școlilor.

Sursa foto: Inquam / Sabin Cirstoveanu

Citește și: Austria impune noi restricții în contextul COVID-19: Doar persoanele vaccinate și cele trecute prin boală au voie să intre în restaurante | AUDIO