Confidenţialitate

Austria impune noi restricții în contextul COVID-19: Doar persoanele vaccinate și cele trecute prin boală au voie să intre în restaurante | AUDIO

Noi restricții în Austria începând de luni: vor avea voie să intre în restaurante, frizerii și la evenimente numai persoanele vaccinate și cele trecute prin boală. Austria se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri noi de COVID. A raportat vineri aproape 9.300 de îmbolnăviri, acesta fiind cel mai mare număr din acest an.

Astfel, de luni, în restaurante, baruri, hoteluri, frizerii și saloane de înfrumusețare pot intra numai persoanele vaccinate sau trecute prin boală. Aceeași măsură se aplică și pentru evenimentele cu peste 45 de persoane.

Totuși, timp de patru săptămâni va fi o perioadă de tranziție în care va fi accepat și testul PCR negativ. Această tranziție a fost decisivă pentru a stimula oamenii să se imunizeze, suține Guvernul de la Viena.

Totodată, măștile FFP2 vor fi necesare în mai multe locuri precum muzee, telecabine sau transportul în comun. Aproape 64% din populaţia Austriei este vaccinată cu schema completă.

Sursa foto: Pixabay

Citește și: Primul cod portocaliu de furtună de zăpadă din noul sezon rece din China. Valul de frig duce la creșterea riscului de apariție a gripei | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.