Solidar cu protestatarii, liderul ALDE Sibiu a demisionat

Preşedintele Organizaţiei Municipale ALDE Sibiu, Robert Paskuj, îşi anunţă demisia din funcţie, declarând – într-un mesaj pe Facebook – că este solidar cu cei care protestează.

“Având în vedere evenimentele recente declanşate de acțiunile controversate ale Guvernului sprijinit politic de coaliția PSD-ALDE şi condus de Sorin Grindeanu, vă anunț că dezaprob aceste acțiuni şi îmi exprim public solidaritatea cu cei peste 25.000 de sibieni manifestanți şi peste 300.000 de cetățeni români din întreaga țară ce se opun acestui abuz de putere. Printre aceşti manifestanți am mulți cunoscuți, prieteni şi apropiați, față de care nu mă voi delimita şi cărora le transmit că au avut dreptate de curând, atunci când îmi spuneau că suntem din aceaşi generație, avem preocupări comune şi gândim la fel. Asta însemnând că nu putem acționa diferit. Nu în această chestiune importantă pentru țară”, scrie Robert Paskuj.

“În urmă cu nici două luni, unii dintre ei mi-au fost susținători atunci când am candidat pentru Alegerile Parlamentare. Cum să îi abandonez eu acum în această cauză? Ar fi nedem şi profund greşit din partea mea! Protestul la care participă în aceste zile românii este justificat iar acum mă alătur şi eu lor. Îmi pare rău că nu am făcut-o mai devreme, dar din această seară voi fi şi eu alături de ei în stradă!”, adaugă tânărul politician sibian.

“Demisionez din funcția de preşedinte al Organizației Municipale ALDE Sibiu, pentru că eu consider că funcțiile înalte sunt bune atunci când din acea postură poți să faci bine pentru cei ce cred în tine. Iar oamenii ce cred în mine aşteaptă să fac acest pas pentru a contribui astfel la redarea unui climat de normalitate în viața pe care o trăim. La cei 31 de ani, am învățat că a face politică înseamnă să fii alături de cei ce te susțin şi nu să te îndepărtezi de ei sau să îi respingi, pentru a da curs unor aşteptări de rang ierarhic”, concluzioneză Robert Paskuj.

Mii de sibieni protestează, pentru a 3-a seară la rând, la adresa guvernului.

Tot astăzi, preşedinte executiv al organizaţiei PSD Tulcea, Dumitru Mergeani s-a alăturat vocilor din interiorul formaţiunii care s-au delimitează faţă de decizia guvernului de a schimba, prin ordonanţă de urgenţă, definiţia unor infracţiuni din legislaţia penală, opinând că “este un moment când trebuie să admitem că s-au făcut greșeli”. Într-o postare pe Facebook, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea admite că „votul (electoratului – n.r) nu înseamnă un cec în alb”, iar „politica trebuie facută transparent şi participativ”.

Nemulțumiţi de graba cabinetului condus de Sorin Grindeanu de a modifica legislaţia penală, Aurelia Cristea, fost deputat și ministru PSD, și Adrian Gâdea, fost deputat PSD de Teleorman, și-au dat demisia din Camera Deputaților.

La primele ore ale dimineţii, Florin Jianu a demisionat de la conducerea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, devenind primul membru al cabinetului Grindeanu care renunţa la funcţie pe fondul protestelor.

Fost secretar de stat în guvernarea Ponta, Ciprian Necula a demisionat din PSD.

Critici a formulat şi Mihai Chirică, primarul oraşului Iași.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS