Primarul Iașului, Mihai Chirica, cere abrogarea ordonanței de modificare a codurilor penale, dar și demisia ministrului Justiției

Primarul Iașului, Mihai Chirica, cere public Guvernului să abroge ordonanța de urgență privind modificarea codurilor penale.

Liderul PSD Iași i-a mai cerut și demisia ministrului de Justiție, Florin Iordache.

Mihai Chirica e de părere că, odată cu abrogarea ordonanței, se pune punct crizei politice și sociale în care a fost aruncată țara.

Este ceea ce îi dictează conștiința, a declarat Mihai Chirica.

”Am ales de la începutul carierei mele politice să spun adevărul și să nu-mi fie rușine să mă uit în ochii ieșenilor, a membrilor de partid și, desigur, în ochii propriei conștiințe. De aceea, transmit un mesaj din calitatea de lider al PSD Iași și propun Guvernului Grindeanu și președintelui Liviu Dragnea să abroge la fel de urgent OUG 13/2017, să propună un proiect de lege Parlamentului României ales pe 11 decembrie, să facă dezbatere publică, să consulte specialiștii, societatea civilă și să lăsăm Parlamentul, ca entitate democratică a acestui stat, să decidă”.

Totodată, Mihai Chirica îi solicită lui Liviu Dragnea să dea dovadă de responsabilitate și corecteze greșelile comise până acum.

Mihai Chirica a precizat că dorește să-și continue activitatea în interiorul Partidului Social Democrat.

Declarațiile primarului Mihai Chirica:

– Am urmărit cu interes și responsabilitate ce s-a întâmplat în România. Am ajuns într-o situație complet necontrolată, similară celei de la Revoluție.

– Este foarte multă tensiune și confuzie.

– Aș pleca de la ceea ce s-a întâmplat pe 11 decembrie. Atunci românii au ales un Parlament, dar, la câteva săptămâni de la învestirea Guvernului, se discută foarte puțin despre programul de guvernare și foarte mult dsp nevoile unor legi care vizează justiția

– Guvernul e paralizat. Temele importante ale României nu există, de la buget la legislația europeană, toate au fost uitate.

– România are nevoie mai mult ca niciodată de stabilitate economică și legislativă. Vedem o Europă răvășită și Statele Unite în derivă

– Azi asistăm la un blocaj care a fost introdus aproape artificial, care a adunat oameni în strada, i-a făcut vulnerabili.

– Nu aceasta este politica pe care vrea să o ducă PSD. E nevoie de specialiști dedicați.

– Am ales de la începutul carierei mele politice să spun adevărul și să nu-mi fie rușine să mă uit în ochii ieșenilor, a membrilor de partid și, desigur, în ochii propriei conștiințe. De aceea, transmit un mesaj din calitatea de lider al PSD Iași și propun Guvernului Grindeanu și președintelui Liviu Dragnea să abroge la fel de urgent OUG 13/2017, să propună un proiect de lege Parlamentului României ales pe 11 decembrie, să facă dezbatere publică, să consulte specialiștii, societatea civilă și să lăsăm Parlamentul, ca entitate democratică a acestui stat, să decidă.

– Cer public demisia lui Florin Iordache.

– Dragnea e un om puternic, care a reușit să se organizeze exemplar. Îi reproșez că nu știe să-și aleagă oamenii, nu știe să pună oameni competenți în jurul lui. Eu nu mi-am propus sa fiu președinte al PSD. Îi cer lui Dragnea să corecteze greșelile comise. Are puterea și responsabilitaea să o facă.

– Îi mulțumesc lui Florin Jianu pentru demnitatea de care a dat dovadă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS