Şefii PSD se reunesc, luni, în CExN. Spiritele sunt agitate după apariţia „valizei Tel Drum”

Şedinţa Comitetul Executiv Naţional (CExN) al Partidului Social Democrat a fost convocată pentru luni, la ora 12.00, la Palatul Parlamentului.

Vineri, preşedintele PSD afirma că la reuniune se va discuta în principal despre nominalizările pentru posturi vacante la Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Consiliul Naţional al Audiovizualului.

„CEx-ul de săptămâna viitoare, care nu se va referi la remaniere, are ca principal obiectiv să discutăm despre propunerile pentru ASF şi CNA”, arăta Liviu Dragnea.

Întrebat dacă se va discuta despre tensiunile din partid şi despre contesatatarii actualei conduceri, șeful PSD a răspuns: „Este vineri seara şi, vă rog frumos, chiar nu mai vreau să stric weekendul să comentez toate prostiile şi toate invenţiile pe care le spun unii sau alţii la televizor sau pe diverse site-uri şi zvonurile. Consider că nişte zvonuri care nu au nicio bază sunt nişte prostii”.

Liviu Dragnea a avut, duminică seara, la Palatul Parlamentului, o întâlnire de taină cu apropiații de la vârful partidului.

Sâmbătă, jurnaliştii de la portalul de investigaţii Rise Project au anunţat că au intrat în posesia unei valize în care se afla un hard-disk, pe care sunt stocate documente importante, pe care procurorii anticorupţie nu le-ar fi găsit la perchezițiile din dosarul Tel Drum, anume mii de facturi, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont sau documente ale unor interpuși, schița casei lui Liviu Dragnea sau mailuri trimise de fiul său.

Respectiva valiză ar fi fost găsită un sătean din Teleorman.

Descoperirea a născut unele semne de întrebare, notează Mediafax. În cazul în care cineva ar fi vrut să “scape” de documente compromițătoare, le-ar fi distrus, nu le-ar fi abandonat într-un sat, pe proprietatea cuiva. Unii social-democraţi speculează că valiza ar fi fost “aranjată” de oameni din serviciile secrete sau chiar din interiorul partidului, de pucişti.

Luna trecută, Instanţa Supremă admitea redeschiderea unui dosar privind privatizarea societăţii Tel Drum, procurorii motivând că au informaţii noi.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS