Slovacul Tomáš Višňvoský și elvețianca Ariane Lüthi, campioni la cea de-a treia ediție a Carpathian MTB Epic

Carpathian MTB Epic 2019 (CMTBE), cea mai importantă competiție de MTB multi-etapă din Europa de Est, a ajuns la linia de finish. Au fost 4 zile în care cicliști de top mondial și amatori neînfricați care au vrut să își depășească limitele s-au aliniat la start la Cheile Grădiștei Fundata, județul Brașov, pentru a cuceri Carpații Meridionali.

Tomáš Višňvoský (26) a devenit campionul Carpathian MTB Epic 2019,  după ce în 2017 a mai luat o dată râvnitul titlu. Campionul național al Slovaciei a reușit să domine competiția, mai puțin în prima etapă, când o pană pe traseu l-a încetinit și a ajuns al treilea.

A fost greu, dar și frumos. România este o țară foarte frumoasă. Munții aceștia au oferit un traseu minunat, cu urcări și coborâri spectaculoase. Este o experiență de MTB autentică!”, a declarat Višňvoský după ce a terminat cursa.

Categoria Women Elite nu a oferit surprize, campioana mondială Ariane Lüthi (36) din Elveția, deținătoarea trofeului de anul trecut și marea favorită, s-a clasat prima din nou.

Cel mai bun român din ultima etapă și din clasamentul general, pe locul al optulea, este Ede Molnar (23), Dinamo BikeExpert Superbet, campionul en-titre la XCM și XCE. Molnar a avut o evoluție bună la această competiție, anul trecut clasându-se cu 13 poziții mai jos.

Abia aștept să mă întorc la CMTBE în viitor, nu neapărat pentru că îmi doresc marele titlu, dar mai ales pentru că îmi place să concurez la acest nivel la mine în țară. Am mulți susținători pe traseu, cunosc concurenții, este cu totul altceva decât experiența unui concurs în afară“, a spus campionul național după ce și-a îmbrățisat familia.

Cursa nu a fost ușoară, iar vremea le-a îngreunat misiunea concurenților. Traseul total de 158km pregătit pentru concursul multi-etapă de 4 zile a fost scurtat în etapa a doua cu aproximativ 8 km, din cauza precipitațiilor, pentru siguranța cicliștilor.

Elita sportului de profil, campioni mondiali și naționali din 20 de țări s-au luptat pentru cele 80 de puncte UCI relevante pentru eligibilitatea participanţilor la Olimpiada din 2020, evenimentul fiind înscris în calendarul Federaţiei Române de Ciclism și al Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI) la categoria S2. Valoarea totală a premiilor a fost de 8.550 euro.

Cursa 1-day Challenge a avut loc pe 4 august, pe un traseu mai scurt, cu o lungime de 43 kilometri şi 1.800 metri diferenţă de nivel și s-a adresat cicliștilor pasionați care nu aveau destulă experiență pentru varianta multi-etapă. Câștigătorii acesteia sunt bulgarul Alex Ivanov, de 18 ani, care a declarat că își dorește ca la anul să revină pentru competiția de 4 zile, iar la feminin, Raluca Cheregi s-a clasat prima.

Carpathian MTB Epic este organizat de MPG România, grup lider în marketingul sportiv și în managementul evenimentelor sportive. Echipa este mândră că evenimentul devine o tradiție și pune România pe harta ciclismului mondial.

„Ne bucurăm că avem feedback atât de bun de la cicliștii care au experiența celor mai titrate competiții de profil din lume, că evenimentul Carpathian MTB Epic se ridică la cele mai înalte standarde de organizare și aduce o experiență memorabilă atât datorită traseelor sălbatice, cât și schimbului cultural. De la un an la altul avem mai mulți participanți, din întreaga lume, care se bucură de adrenalină la cote maxime și de serviciile oferite”, a declarat Tudor Mocuța, director Carpathian MTB Epic.

CARPATHIAN MTB EPIC by MPG a însemnat, și la a treia ediție, 4 zile de mountain biking pur, cu peste 158 kilometri de pedalat şi 7.450 metri diferenţă de nivel, în mijlocul ultimei regiuni sălbatice din Europa. Experiența de neuitat a participanților a fost întregită de serviciile all-inclusive, care acoperă totul, de la cazare în Race Village-ul de nivel olimpic de la Cheile Grădiştei Fundata, opţiuni diverse de masă şi servicii complete, de relaxare, dar și de întreținere a echipamentului sportiv.

Evenimentul a fost posibil datorită Băncii Transilvania, sponsor oficial al evenimentului, alături de furnizorii oficiali BOSCH, Gatorade, GoldNutrition, Tractalis și staţiunea Cheile Grădiștei Fundata.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS