Confidenţialitate

Situația din Ucraina afectează turismul din Deltă: Prima cursă a navei de croazieră din acest sezon a fost amânată pentru martie | AUDIO

Situația din Ucraina pare să afecteze turismul în Deltă, care, oricum, nu se bucura de o avalanșă de vizitatori. Prima cursă a navei de croazieră din acest sezon a fost amânată și ar putea fi programată în martie.

Turiștii care aveau bilete pentru croaziera de Ziua Îndrăgostiților – programată să înceapă joi – au fost nevoiți să își amâne planurile. Administratorul navei spune că oamenii au fost de acord să plece pe Dunăre peste o lună, când nava va fi lansată la apă pentru prima dată în acest an.

Este programat ca în martie şi aprilie nava să ajungă pe braţele Sulina şi Sfântu Gheorghe. De asemenea, se deschid și tururile către Serbia și Croația.

Nava de croazieră a fost inaugurată în martie 2021, iar la eveniment au participat inclusiv oficialități din stat.

Nu este pentru prima dată când operatorii turistici din Deltă se plâng că sunt afectați de tensiunile din Ucraina. Aceștia spun că în 2014, când în Ucraina avea loc protestul Euromaidan, aproape 75% din turiștii străini au renunțat la vacanțele din rezervație.

Sursa foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Citește și: Constanța: Se mărește Flota navală a Poliției de Frontieră cu 5 noi șalupe de patrulare și intervenție | AUDIO

Autor: Raul Bambu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.