Confidenţialitate

Constanța: Se mărește Flota navală a Poliției de Frontieră cu 5 noi șalupe de patrulare și intervenție | AUDIO

Se mărește Flota navală a Poliției de Frontieră pentru întărirea siguranței maritime a României în fața fenomenului migrației ilegale. Garda de Coastă a fost dotată cu cinci noi șalupe de patrulare și intervenție, printr-un proiect din fonduri europene nerambursabile în valoare de 7 milioane de euro.

Noile nave ale Gărzii de Coastă, construite în Finlanda, sunt ultramoderne. Viteza de navigație este de 100 kilometri pe ora, au o autonomie de 1300 de kilometri, sunt dotate cu aparatura de ultimă de ultimă generație.

„Vor fi utilizate pentru supravegherea zonei de competență de la Marea Neagră, în acoperirea unui spațiu maritim de circa 20.000 kilometri pătrați”, a spus șeful Poliției de Frontieră, Liviu Bute.

Cele cinci noi șalupe, cu o lungime de aproape 20 de metri, au câte cinci membri in echipaj. Sunt pregătiți pentru orice fel de misiune pe mare.

„În primul rând ne ajută să intervenim în cazul situațiilor de salvare pe mare. Odată. Și, deasemenea, întreaga tehnologie ne ajută și să supraveghem zona costieră și de frontieră”, a explicat comandantul uneia dintre șalupe, Valentin Arbănaș.

Pe lângă cele cinci noi șalupe, Garda de Coastă va primi, chiar în luna martie, alte două nave maritime de patrulare. Iar dotarile vor continua, a anunțat ministrul de Interne, Lucian Bode.

„Toate aceste șalupe, nave, alături de dotările pe care Garda de Coastă le are și alături de sistemul de tip dronă contribuie la limitarea acestui fenomen migraționist”, a explicat Lucian Bode.

Flota navală a Poliție de Frontieră va participa și la misiuni internațioale pentru combaterea migrației ilegale în Uniunea Europeană.

Sursa foto: Amator / Ghiulfer Predescu

Citește și: Botoșani: Primăria orașului Flămânzi reduce programul de iluminat public după ce facturile la curent au crescut de 4 ori | AUDIO

Autor: Ghiulfer Predescu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.