Confidenţialitate

Situația defrișărilor, deja inclusă pe ordinea de zi a viitoarei ședințe CSAT

Președintele Klaus Iohannis a declarat că, săptămâna trecută, a discutat cu primul ministru Victor Ponta în legătură cu ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țări și au decis introducerea unei analize cu privire la situația despăduririlor.

“Lucrurile au evoluat, nu mai sunt doar la nivel de intenţie. Am avut săptămâna trecută o discuţie cu premierul despre ordinea de zi pentru următoarea şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, procedură legală, şi am definitivat ordinea de zi pentru următoarea şedinţă a CSAT. Astfel, ea conţine o analiză a situaţiei în domeniu şi până la această şedinţă aşteptăm materiale de la toate institiţiile abilitate pentru a avea o imagine mai clară asupra amplorii şi pagubelor produse de defrişările ilegale”, a declarat Iohannis, răspunzând întrebărilor adresate de Europa FM privind Codul Silvic şi tema defrişărilor abuzive.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Proiectul de modificare a Codului silvic, iniţiat în vara anului 2014 de 125 de parlamentari PSD şi trimis înapoi la Parlament pentru reexaminare de președintele Iohannis, a intrat în dezbatere la comisiile Camerei Deputaţilor, după ce Senatul l-a readoptat în aceeaşi formă.

Deputaţii din comisiile juridică, de agricultură şi mediu au respins însă cererea de reexaminare a proiectului de modificare a Codului silvic. Camera Deputaților este for decizional în privința acestei legi.