Site-ul WTA dedică un amplu material performanţei reuşite de jucătoarele române la Madrid

Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cîrstea și Patricia Țig luptă joi pentru calificarea în semifinalele Open-ului patronat de Ion Țiriac. Este pentru prima oară cînd România are patru jucătoare în sferturile unui turneu Premier Mandatory.

Site-ul WTA le dedică astăzi un amplu material, intitulat “Româncele zburdă la Madrid”. Sorana Cîrstea își aduce aminte într-un interviu de primele sale întîlniri cu Simona Halep și vorbește despre noua speranță a tenisului feminin românesc, Patricia Maria Țig, cea care la 21 de ani le-a eliminat la Madrid pe Sloane Stephens și Madison Keys.

“Cred că patru românce în sferturile turneului de la Madrid reprezintă foarte mult pentru România. Am crescut toate patru împreună. Am jucat cu Simona la vîrsta de opt ani, amîndouă aveam părul scurt și arătam ca niște băieți. Patricia este cea mai tînără. Îmi amintesc de picioarele ei subțiri cînd avea 14 ani și eram într-un cantonament la munte. Era fata tăcută”, povestește Cîrstea în interviul acordat WTA.

În urma rezultatelor de ieri, tenisul românesc va avea sigur o reprezentantă în semifinalele Open-ului madrilen, în condițiile în care Halep și Begu se vor întîlni în faza sferturilor. Sorana Cîrstea va juca împotriva slovacei Dominika Cibulkova iar Patricia Țig o va înfrunta pe australianca Samantha Stosur.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS