Confidenţialitate

Singurul cinematograf din județul Sălaj se redeschide după 18 ani. A fost renovat cu bani din fonduri europene | AUDIO

Scala din Zalău – singurul cinematograf din județul Sălaj – se redeschide după 18 ani. A fost renovat recent cu bani din fonduri europene – peste 3 milioane de euro. Prima proiecție va fi „Avatar 2 – The Way of Water”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cinematograful are o sală mare de proiecţie cu 217 locuri, o sală cu 40 de locuri, ambele în funcționare și în sistem 3D, dar şi un planetariu digital. Acesta nu mai funcționa din anul 2005, fiind preluat în administrația locală din anul 2010, iar recent a trecut printr-un amplu proiect de reabilitare cu bani europeni.

Lucrările au costat 3,2 milioane de euro, echivalentul a peste 16 milioane de lei

Redeschiderea cinematografului, după mai bine de 18 ani de la ultima proiecție, va fi pe 24 de februarie, de la ora 17:00, când în sala mare va fi proiectată în format 3D pelicula lui James Cameron – „Avatar 2 The Way of Water”.

În aceeași zi, de la ora 17:45, va fi difuzat filmul „Titanic a 25-a Aniversare” – relansat și remasterizat în format 3D.

Biletele pot fi rezervate și online, spun reprezentanții primăriei Zalău.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Piața serviciilor de spa și relaxare a crescut în 2022 de aproape două ori mai repede decât în perioada 2012-2019