Confidenţialitate

Sindicatele din educație reiau protestele începute anul trecut, nemulțumite de creșterea salarială | AUDIO

Angajaților din învățământ ar urma să le crească veniturile cu 4 %, față de 16 %, cât prevede legea salarizării.

Vor fi joi trei proteste: în fața Guvernului, dar și la sediile principalelor partide din alianța de guvernare, PSD și PNL.

Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ:

„Din păcate, primul ministru nu și-a făcut răgaz să poarte discuții cu noi, cei din învățământ. A fost dată Ordonanța 114 din 2018, conform căreia ar fi trebuit să se mărească salariile de la 1 septembrie 2020 la nivelul din 2022, ar fi însemnat o mărire a salariilor cu aproximativ 16 procente, ori Guvernul României a venit în bătaie de joc cu o creștere de 4 procente.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Între timp, în școli are loc un referendum referitor la organizarea unei greve de avertisment, urmată de o grevă generală în Educație:

„Cam 67% au optat pentru grevă de avertisment și grevă generală dar când e vorba de grevă generală oamenii trebuie să semneze pe tabele pentru că își asumă acest lucru. Greva generală înseamnă încetarea lucrului și tăierea din salariu, evident, ăsta e motivul pentru care am amânat până pe data de 14, până vineri, ca să vedem exact cum stăm.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Liliana Nicolae

Sursa foto: Captură video Federatia Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”

Citește și: Noile restricții din București, după ce incidența cazurilor Covid-19 a trecut de 3 la mia de locuitori, aprobate de CMB | AUDIO