Confidenţialitate

După greva angajaților STB, abonamentele bucureștenilor vor fi prelungite cu 5 zile | AUDIO

Protestul angajaților Societății de Transport București s-a încheiat după 5 zile. Marți dimineață autobuzele, tramvaiele și troleibuzele au plecat din depouri. Liderul de sindicat Vasile Petrariu spune la Europa FM că, în urma negocierilor purtate, s-a ajuns la un consens: șoferii și vatmanii reiau lucrul iar discuțiile vor continua. 

„Oamenii au decis să suspende, cel puțin pentru o perioadă de timp, această acțiune, urmând ca noi, la nivel de sindicat, să preluăm toate aceste probleme pe care noi le știam oricum că am făcut și demersuri dar, în plus față de ce am mai discutat în toată această perioadă și să încercăm cu decidenții să discutăm și să-i determinăm să înceapă rezolvarea acestora”, a spus Vasile Petrariu, la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Marți, la ora 14.00, a fost programată și o discuție la Palatul Parlamentului cu o delegație parlamentară care să analizeze problemele de la Societatea de Transport București.

Vor continua și discuțiile cu reprezentanții Consiliului de Administrație, unde ar urma să se dezbată cererile salariale, nemulțumirile legate de conducerea STB dar și despre situația pagubelor provocate de protestul spontan al angajaților STB, mai spune liderul de sindicat:

„Noi n-am reușit aseară să ajungem la un consens dar s-a mai analizat și a existat această soluție de compromis, oamenii să înceapă lucrul ca să nu-i mai afectăm pe cetățeni și noi să continuăm pe linie sindicală, de data asta, demersurile. la începutul lunii viitoare vom demara negocierea unui nou contract colectiv de muncă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Abonamentele vor fi prelungite având în vedere că bucureștenii nu au putut folosi mijloacele de transport în comun în timpul protestului, a declarat luni seară primarul capitalei Nicușor Dan:

„Decizia STB-ului de a prelungi abonamentele care sunt în curs, adică oamenii care au pierdut cinci zile cu această grevă le va fi prelungit abonamentul cu zilele pe care le-au pierdut.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Luni, conducerea STB a amenințat greviștii cu desfacerea contractelor de muncă. Împotriva liderilor acestora au fost depus plângeri penale.

Vehement contestat de sindicat, directorul Adrian Criț a anunțat că nu răspunde “șantajului” și că societatea face angajări pentru a-i suplini pe cei care refuză să își reia activitatea.

Ministerul Educației a recomandat să le fie motivate absențele elevilor care au lipsit joi și vineri din cauza grevei.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: REPUBLICA FANTASTICĂ ROMÂNIA: Fabricile de lucrări de licență, masterat sau doctorat prosperă pe internet