Confidenţialitate

Sinaia: Protest față de construirea unei parcări supraetajate, aproape de centrul orașului | AUDIO

Mai multe asociații civice atrag atenția că parcarea ar afecta patrimoniul istoric și natural al orașului, prin distrugerea definitivă a Aleii Caraiman care leagă gara de oraș.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Oricine a fost la Sinaia cu trenul a ajuns din gară, sus, în oraș, urcând pe Aleea Caraiman. O alee pietruită, străjuită de brazi, asemănătoare celor din zona Castelului Peleș și specific pentru arhitectura Sinăii.

Aleea ar fi distrusă prin construirea unei parcări supraetajate în zonă

„Se dorește distrugerea unei alei istorice, care este acolo de aproape 150 de ani, pentru construirea unui park&ride în buricul stațiunii Sinaia. Asta este problema noastră: faptul că nu se ține cont de istoria orașului și se dorește construirea unei parcări acolo unde nu este locul ei”, a explicat Octavian Birău, localnic.

Protest în fața Primăriei Sinaia, sâmbătă, de la 11:00

Ca urmare, mai multe asociații civice vor protesta sâmbătă, de la ora 11:00, în fața Primăriei din Sinaia.

Primarul Vlad Oprea spune într-un comunicat de presă că parcarea de 7 etaje care ar urma să fie construită în zona istorică a stațiunii va avea un nivel de anvergură fără precedent pentru întreaga zonă a Văii Prahovei.

Proiectul va continua – se arată în comunicat – deoarece respectă legislația națională și europeană și are toate avizele la zi.

Sursa foto: Agent Green

Citește și: Guvernul este obligat de instanță să organizeze alegeri locale parțiale | AUDIO