Confidenţialitate

Simulare de preț pentru factura la încălzire, pe o lună, pentru o garsonieră din Capitală | AUDIO

280 de lei, atât ar urma să ajungă factura la încălzire într-o lună de iarnă pentru o garsonieră din București. Asta dacă prețul gigacaloriei va crește, așa cum ar vrea primarul general, Nicușor Dan.

Într-o lună de iarnă, pentru încălzirea unei camere, este consumată în medie o gigacalorie, arată o simulare făcută de portalul HotNews. Consumul poate fi influențat și de gradele menținute în interior, dar și cât de bine este izolat apartamentul.

Acum prețul gigacaloriei este de 164 de lei. Primarul Nicușor Dan a propus creșterea la 280 de lei, prețul trebuie aprobat de Consiliul General.

„Pentru factura de noiembrie, care va fi plătită în ianuarie, bucureștenii trebuie să știe că vor plăti 164 de lei. Pentru factura de decembrie, pe care o vor plăti în februarie, dacă nu se întâmplă nimic în Consiliul General, bucureștenii trebuie să știe că vor plăti în continuare 164 de lei”, a spus Nicușor Dan.

Astfel, pentru un apartament de două camere, factura la încâlzire ar putea crește de la 328 de lei la 560 de lei. Aproape 570.000 de apartmanete din Capitală sunt racordate la sistemul centralizat de încâlzire.

Sursa foto: Pixabay

Citește și: De marți după-amiază, se va putea circula pe lotul 2 din autostrada Sebeș-Turda, anunță ministrul Transporturilor | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.