Confidenţialitate

De marți după-amiază, se va putea circula pe lotul 2 din autostrada Sebeș-Turda, anunță ministrul Transporturilor | AUDIO

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, spune că a verificat personal ce se întâmplă cu lucrările pe acest tronson. 

După lucrări care au durat mai bine de 7 ani, ministrul Transporturilor spune că sunt aproape de final lucrările la ultimii 25 de kilometri ai lotului 2 Sebeș-Turda din Autostrada A10.

Sorin Grindeanu afirmă că mai sunt doar câteva lucrări minore de terminat, iar în zi de sărbătoare națională, de Sfântul Andrei, vom putea circula în regim de autostradă între Sebeș și Turda.

„Odată cu finalizarea acestor lucrări, mâine după-masă, se va da drumul la lotul 2 Sebeș-Turda, cu restricțiile pe care le-am anunțat inclusiv de vineri și anume cu acel kilometru unde va fi circulația pe o singură bandă. Lucrurile trebuie să se desfășoare normal, cum trebuie și de aucm încolo, fără festivisme, fără tăieri de panblici, fără chestiuni care nu-și au locul pentru că nu e loc de festivism.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Transporturilor nu a știut să spună când vom avea autostrăzi care să lege provinciile istorice:

„Deocamdată avem foarte multe proiecte, măcar pe acestea să le urmărim să se întâmple așa cum trebuie. Se lucrează în acest moment la acel tronson Sibiu-Boița. Eu am toată convingerea că la anul vom da drumul la tot ce înseamnă licitație, toate etapele care trebuie parcurse pentru loturile 2 și 3 de pe acea bucată.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Despre eliminarea taxelor de pod de la Fetești și Giurgeni, prevăzută într-un proiect de lege al PNL, ministrul Sporin Grindeanu spune că se va analiza impactul acestei măsuri din punct de vedere economic, apoi va fi luată o decizie.

Autor: Florentina Mihăiță

Sursa foto: Biroul de presă MTI

Citește și: Monumentele naturale Sfinxul și Babele aparțin județului Dâmbovița, în urma unei decizii judecătorești. Răspunsul Prefecturii Prahova | AUDIO