Simona Halep – Serena Williams, în finala de la Cincinnati, astăzi de la 22.00: „Sunt foarte fericită că pot juca finala din nou”

Simona Halep, locul 2 WTA (în mod oficial începând de luni) şi cap de serie numărul 3, joacă duminică, de la ora ora 22.00, finala de la Cincinnati împotriva liderului WTA, Serena Williams.

“Simona Halep a câștigat, de altfel, ultimele 5 meciuri disputate cu Jelena Jankovic, iar sâmbătă seară a obținut o victorie de croazieră, cu 6-1, 6-2, succes realizat după ce românca a marcat 22 de lovituri câștigătoare, față de doar 14 greșeli neprovocate, cu 7 mingi de break concretizate din cele 10 pe care și le-a creat”, notează WTA.

“Am făcut un joc bun în seara asta și într-adevăr m-am bucurat să fiu aici. Sunt foarte fericită că pot disputa finala din nou, pentru a doua săptămână consecutiv”, a spus Simona Halep în interviul acordat după meci: “Și publicul a fost uimitor, au fost prezenți, atât de târziu, atatia oameni, în aceste tribune imense”.

Scorul partidelor dintre Halep şi Serena Williams este de 5-1 în favoarea americancei. Ele s-au întâlnit ultima dată în luna martie, în semifinalele turneului de la Miami, când Williams a câştigat cu scorul de 6-2, 4-6, 7-5. Anterior, ele au mai jucat de trei ori şi de fiecare dată s-a impus Williams.

Calificarea în finală la Cincinnati este recompensată cu un premiu de 240.500 de dolari şi cu 585 de puncte WTA. Câştigătoarea turneului va primi 495.000 de dolari şi 900 de puncte WTA. Simona Halep va deveni din nou numărul 2 mondial începând de luni, de la oficializarea ierarhiei WTA.