Confidenţialitate

Simona Halep promite că va juca la Roland Garros

Simona Halep va juca aproape sigur de săptămâna viitoare la Roland Garros, în ciuda accidentării din finala de la Roma – pierdută duminică în fața Elinei Svitolina.

Cea mai bine cotată jucătoarea română de tenis a momentului a revenit luni în țară, pentru câteva zile de recuperare, iar la aeroport a declarat că încă are dureri la gleza dreaptă. Ea va merge la un medic în București, dar crede că are doar o entorsă care îi va trece în scurt timp.

Deși a câștigat turneul Masters la Madrid și a ajuns în finala la Roma, Halep a declarat la “Dolce Sport” că nu se consideră favorită la Grand Slam-ul francez, deși presa de specialitate o vede cu cele mai mari șanse la Paris. Turneul de la Roland Garros va începe duminică, iar Simona Halep va apărea pe tabloul principal de pe locul al 4-lea mondial.

Învinsă în finala Masters-ului de la Roma, ea a ratat ocazia de a reveni  pe poziția a 3-a, dar continuă în schimb să urce în clasamentul “Race”: se află acum pe locul al 5-lea în ierarhia care va stabili cele 8 jucătoare participante la “Turneul Campioanelor” de la Singapore.

La Roland Garros, Simona Halep ar putea fi susținută din tribune și de Ilie Năstase. Fostul mare tenisman român n-a renunțat la lupta cu ITF, Federația Internațională de Tenis, care l-a suspendat provizoriu, după ce s-a certat cu toată delegația Marii Britanii la meciul de “Fed Cup” de la Mamaia.

Năstase a declarat pentru “News.ro” că-și va cumpăra bilet ca orice spectator, deși Grand Slam-ul parizian – unde el a scris istorie în anii ’70, este o competiție organizată de ATP și WTA – adică forurile profesioniste din tenis, iar interdicția lui se aplică doar la turneele mici, de sub egida ITF.

Amintim, Ilie Năstase a fost invitat să-i acorde trofeul Simonei Halep la Madrid, Masters-ul patronat de Ion Țiriac, care apoi a trimis o scrisoare deschisă Federației Internaționale, susținând că nu îl poate renega pe prietenul său de-o viață pentru o restricție exagerată.