Confidenţialitate

Simona Halep – Caroline Garcia, în finala turneului Premier Mandatory de la Beijing

Simona Halep, locul 1 WTA, joacă duminică în finala turneului Premier Mandatory de la Beijing, contra franțuzoaicei Caroline Garcia, locul 15 WTA. Meciul va începe la ora 11:30.

Simona Halep conduce cu 2-0 în raportul întâlnirilor directe cu Caroline Garcia, iar ultima victorie a obținut-o în acest an, în sferturile de finală de la Toronto, scor 6-4, 6-2.

În vârstă de 26 de ani, Simona Halep va deveni oficial, de luni, cea de-a 25-a jucătoare ajunsă în vârful ierarhie WTA din istoria tenisului mondial feminin, prima din România care reuşeşte această performanţă.

Într-un interviu acordat WTA Insider Podcast imediat după victorie, Simona Halep a explicat că drumul spre numărul 1 WTA presupune perseverenţă și o echipă dedicată.

”A fost cel mai dificil an, dar și cel mai bun”, a mărturit ea.

”La început, a fost foarte greu, am fost accidentată şi nu credeam că voi ajunge Singapore, cu atât mai puţin să fiu Nr.1 astăzi, ceea ce este minunat! Pot spune că pot uita de toate. Mă bucur de acest moment și de cele foarte fericite de care am avut parte anul acesta”.

În penultimul act al China Open, Simona Halep s-a impus în faţa letonei Jelena Ostapenko, luându-şi astfel revanşa pentru finala pierdută la Roland Garros.