Confidenţialitate

Simona Halep ar fi depus contestație la TAS în scandalul de dopaj în care este implicată | AUDIO

Simona Halep ar fi depus contestație la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, în scandalul de dopaj în care e implicată – anunță Eurosport. Acum, Tribunalul de la Laussane urmează să anunțe data procesului. Potrivit surselor Eurosport, nu e exclus ca Simona să se prezinte la proces.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Simona Halep avea la dispoziție 21 de zile să conteste decizia Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului care a anunțat pe 21 octombrie că sportivei i s-a găsit o doză mică de Roxadustat în corp, o substanță care ajută la mai buna oxigenare a sângelui. Ea a fost suspendată provizoriu din tenis, după ce testele anti-doping de la US Open au ieșit pozitive.

Potrivit surselor Eurosport, echipa de avocați a Simonei Halep ar fi avut de ales între un judecător unic sau un complet de judecată cu 3 judecători. Deja s-ar fi optat pentru a doua variantă.

O veste bună e legată de faptul că Simona Halep va putea să se prezinte la proces. În perioada pandemiei, ședințele s-au ținut online, dar acum s-a revenit la protocolul normal, obișnuit. Acest lucru e văzut de avocați ca un avantaj pentru Simona, care ar putea să-și susțină nevinovăția.

Reamintim, Simona Halep riscă o suspendare de 4 ani pentru dopaj. Avocații adună dovezi în ideea că sportiva nu s-ar fi dopat, iar substanța a ajuns în corpul ei dintr-o întâmplare. De exemplu, prin folosirea unui aliment contaminat.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Cristian Tudor Popescu: „Nu cred că Simona a luat vreodată în cunoștință de cauză vreo substanță drogantă pentru sportivi” | AUDIO