Confidenţialitate

Simion Hancescu: Președintele a sugerat să facem tot posibilul ca greva să înceteze. Nu noi decidem, ci oamenii | AUDIO

Greva profesorilor a început marți dimineață din fața Guvernului. Dascălii au mers în marș către Palatul Cotroceni. Președintele României a transmis prin Administrația Prezidențială că-i va primi pe profesori pentru o discuție.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Simion Hancescu: „I-am prezentat problemele noastre. Cele două revendicări principale. A spus că emiterea unui acord normativ, ordonanță sau altceva nu se poate, dar se angajează în cazul în care se va accepta un acord, domnia sa îl va gira. Președintele a spus că oamenii sunt cei care vor decide. Azi și mâine îi consultăm. […] Mâine va fi grevă”.

„Oamenii decid dacă va fi credibil un asemenea acord”.

Jurnalist: V-a spus președintele să opriți greva?

Simion Hancescu: „Da, a sugerat să facem tot posibilul ca ea să înceteze, dar i-am explicat că nu noi decidem, ci oamenii”.

Nistor: „Acordul trebuie să fie făcut de șefii coaliției majoritare, pentru că este vorba despre un acord politic. În acordul respectiv trebuie sp fie prinsă grila de salarizare în care salariul debutantului să fie echivalent cu salariul mediu pe economie”.

„Premierul își dorește acest lucru, dar mai departe este vorba despre ceea ce cred colegii noștri. Pentru prima dată, partidele politice au înțeles care sunt nemulțumirile existente în sistemul educațional. Și prima dată când președintele se implică în rezolvarea problemelor noastre. Ne vom consulta colegii în cursul acestei seri și vom veni cu răspunsurile lor”.

Sursa foto: Presidency

Citește și: Greva profesorilor. Simion Hancescu: Președintele a sugerat să facem tot posibilul ca greva să înceteze. Nu noi decidem, ci oamenii. LIVE UPDATE | VIDEO