Confidenţialitate

Siegfried Mureșan: România primește prima tranșă de bani din PNRR până la finalul anului 2021 | AUDIO

Până la finalul anului, România va primi prima tranșă de bani din Programul Național de Redresare și Reziliență, în valoare de 3,8 miliarde de euro, anunță eurodeputatul Siegfried Mureșan, coraportor al programelor de redresare în Uniunea Europeană.

Alocarea următoarelor tranșe din cele peste 29 de miliarde de euro, depinde de reformele pe care noul Guvern și Parlamentul le vor adopta periodic.

„Din șase în șase luni, Guvernul României va prezenta Comisiei Europene investițiile începute și reformele îndeplinite și Comisia Europeană va plăti din șase în șase luni tranșe pe baza îndeplinirii obiectivelor de reformă sau unor obiective intermediare asumate deja”, a explicat Siegfried Mureșan, coraportor al programelor de redresare în Uniunea Europeană.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

După ce mai mulți lideri PSD au anunțat că noul Guvern are misiunea de a modifica PNRR, Siegfried Mureșan atrage atenția că așa ceva nu mai este posibil.

„Regulamentul european prevede posibilitatea de a face mici ajustări la Planul Național de Redresare și Reziliență, însă doar pe criterii obiective. Criteriile politice, faptul că avem acum un nou guvern, nu vor fi evaluate de Comisia Europeană ca fiind parte a unor asemenea criterii obiective. Criterii obiective înseamnă: dacă pe durata implementării tragem anumite concluzii în care necesită ajustarea minimală a Planului Național, această ajustare ar fi posibilă, dar cu siguranță nu putem modifica reformele mari pe care ni le-am asumat, nu putem modifica filosofia. 37% din resurse trebuie să meargă în proiecte verzi, iar 20% în proiecte digitale”, a mai spus Siegfried Mureșan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Dacian Cioloș: PNL și Iohannis l-au făcut azi vicepremier pe Grindeanu, cel care a scos românii în stradă cu OUG 13 | VIDEO