Confidenţialitate

Dacian Cioloș: PNL și Iohannis l-au făcut azi vicepremier pe Grindeanu, cel care a scos românii în stradă cu OUG 13 | VIDEO

Parlamentul s-a întrunit astăzi în ședință comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru a vota învestirea Guvernului PSD – PNL – UDMR condus de Nicolae Ciucă. Votul s-a încheiat cu 318 voturi pentru și 126 împotriva. Dacian Cioloș, președintele USR, a transmis că voturile oamenilor au fost înșelate și a numit noul guvern o „coaliție monstruoasă”.

„Asistăm azi la votul care consfințește formarea unei coaliții monstruoase PSD-PNL-UDMR și un guvern antireformator care va ține România pe loc. Este o majoritate toxică formată și cu ajutorul și cu sprijinul președintelui Iohannis, care de azi va avea aproape toată puterea în statul român. Și știți că am mai avut astfel de experiențe. Au mai avut și alții toată puterea și am văzut ce au făcut cu ea, cât de bine s-au folosit împotriva intereselor românilor și pentru interesele lor”, a spus Dacian Cioloș joi, 25 noiembrie 2021.

„Din păcate, nici PNL, nici UDMR, și nici președintele Iohannis nu și-au dorit aceste reforme; nu au fost cu adevărat interesați de modernizarea României. Una au spus în campanie și alta au făcut după ce au ajuns la putere. Și pentru că nu erau interesați de aceste reforme, pentru că felul în care USR a lucrat la guvernare i-a deranjat, iată că azi pare că se simt mai bine în brațele PSD. Au găsit un partener perfect pentru adevăratele lor obiective”, a adăugat președintele USR.

„PNL a înșelat voturile oamenilor care așteptau repararea stricăciunilor făcute de PSD în anii trecuți. PNL-iștii și președintele Iohannis îl fac azi vicepremier pe domnul Grindeanu, cel care a scos români în stradă cu Ordonanța 13, inclusiv pe președintele Iohannis. Și azi, același PNL și președintele Iohannis îl aduc din nou la putere, la guvernare pe domnulș Grindeanu ca un simbol al refacerii acestei coaliții monstruoase. Este o rușine și o gravă deturnare a votului. Și atunci cum să ne mai mirăm că oamenii nu mai au încredere în politicieni, stat sau instituții?”, a mai afirmat Dacian Cioloș.

Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Ludovic Orban: Acest guvern este o sfidare la adresa românilor de bună-credință