Confidenţialitate

Sibiu: Record de pacienți COVID la Spitalul Județean | AUDIO

Record de pacienți COVID la cel mai mare spital al Sibiului: 113 bolnavi sunt internați în prezent. Conducerea spitalului județean ia în calcul extinderea capacitatea ATI-ului pentru infectații cu COVID-19.

Medicii sibieni spun că o treime din cei care se prezintă la Spitalul Județean cu simptome de COVID-19 sunt nevaccinați și mulți dintre pacienți au varianta Delta.

Din această cauză, pacienții care ajung la Terapie Intensivă au probleme la plămâni, specifice valului patru, în care varianta Delta era predominantă.

În acest moment, la cel mai mare spital al Sibiului sunt ocupate aproape toate locurile la Terapie Intensivă. A mai rămas un singur loc liber, din cele 18 disponibile și se discută despre transformarea modularului mic în secție ATI COVID, spune directorul medical, Călin Cipăian.

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu sunt internaţi cei mai mulţi bolnavi cu COVID-19 din judeţ, mai mult de o treime din totalul acestora. Dacă în restul spitalelor sunt internați în total 310 pacienți, la Județean sunt în prezent 113 bolnavi.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 537 de cazuri noi.

Sursa foto: Unsplash / Martin Sanchez

Citește și: STUDIU. România ar fi atins imunitatea de turmă, iar valul 4 de coronavirus s-ar încheia în această primăvară | AUDIO

Autor: Cristina Bălău

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.