Confidenţialitate

Sibiu: Deși este în scenariul roșu, infecțiile cu SARS-CoV-2 continuă să se înmulțească în municipiu

Rata de infectare cu SARS CoV-2 în municipiul Sibiu a explodat – deși orașul este în scenariu roșu și s-au luat măsuri restrictive.

Autoritățile medicale din Sibiu, reunite azi într-o ședință la Prefectura Sibiu, au atras atenția că situația e îngrijorătoare.

Între timp, tot în județul Sibiu, orașul Cisnădie și comuna Șura Mică au intrat în scenariul roșu.

Concret, deși se află în scenariul roșu, rata de infectare în municipiul Sibiu a crescut cu aproape 1 la mie după ce s-a luat această măsură. Dacă marți erau 3,81 cazuri la mia de locuitori, miercuri rata a ajuns la 3,92.

Prefectura arată că, în ultimele două săptămâni, 668 de noi cazuri au fost confirmate numai în municipiul Sibiu.

Experții DSP Sibiu spun că se fac mai multe teste dar că între cauze s-ar afla circulația muncitorilor din afara orașului către municipiu și retur, zilnic.

Reluarea cursurilor în școli este o altă cauză a creșterii ratei de infectare, pentru că, spun epidemiologii, a crescut numărul cazurilor depistate în rândul preșcolarilor și elevilor din toate ciclurile de învățământ – au fost peste 100 de cofirmări.

O altă cauză: temperaturile ridicate de la începutul lunii martie, precum și numeroasele evenimentele private organizate cu ocazia sărbătorilor de sezon – mai spun autoritățile sanitare.

Opt localități din județul Sibiu au o rată de infectare de peste 3 cazuri la mia de locuitori: Orlat, Șelimbăr, Sibiu, Șura Mică, Cisnădie, Tilișca, Târnava și Porumbacu de Jos. Rata de incidență cumulată în județul Sibiu este de 2,47 la mia de locuitori în ultimele 14 zile.