Confidenţialitate

Sibiu: Accident rutier între un autocar și un TIR în Porumbacu de Sus. 3 victime sunt transportate la spital | AUDIO

Un accident rutier între un autocar și un TIR a avut loc luni dimineață, 24 iunie, în localitatea Porumbacu de Sus din județul Sibiu. În autocarul care se îndrepta spre Brașov se aflau 57 de persoane. Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție în județul Sibiu.

UPDATE. Circulația rutieră a fost reluată după aproape două ore

După aproape două ore, traficul pe DN1 a fost reluat.

UPDATE. Trei victime, transportarte la spital. Ceilalți 54 de pasageri ai autocarului așteaptă să fie preluați de un alt mijloc de transport

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Este vorba de șoferul autocarului, care a rămas încarcerat. Acesta a a avut nevoie de intervenția echipajelor de descarcerare. A fosr preluat de echipajul SMURD de Terapie Intensivă Mobilă și a fost a fi transportat la UPU Sibiu. Alte două persoane au fost preluate de echipajele SAJ și transportate la UPU Sibiu. Celelalte 53 de persoane care au rămas în autocar vor fi transportate la sala de sprot din localitate, așteptând un alt mijloc de transport”, a precizat Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

În urma evaluării medicale, șoferul autocamionului a refuzat transportul la spital.

Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat.

Știre inițială

Un autocar care se îndrepta spre Brașov s-a ciocnit luni dimineață cu un autocamion plin cu bere care mergea spre Sibiu. Accidentul s-a petrecut pe DN1 în localitatea Porumbacu de Jos. Autocarul a ieșit în afara părții carosabile pe raza localității Porumbacu de Sus. Șoferul acestuia, care a rămas inițial încarcerat, a fost extras de către echipajele de intervenție. Acesta este inconștient și a fost preluat de medicii prezenți la fața locului.

Cele 56 de persoane din autocar au fost evacuate și nu mai există alte persoane încarcerate, conform ISU Sibiu.

Șoferul autocamionului nu are nevoie de îngrijiri medicale.

La fața locului au fost mobilizate următoarele forțe: trei echipaje SMURD dintre care unul cu medic, o autospecială de descarcerare, o autospecială de transport personal și victime multiple , o autospecială de stingere și 6 ambulanțe SAJ dintre care una cu medic.

De asemenea la fața locului a fost alertat elicopterul SMURD.

Intervenția este în desfășurare.

Sursa foto ISU Sibiu

Citește și: Crește numărul pensionarilor speciali. În doar o lună, sunt cu aproape 50 mai mulți, potrivit Casei Naționale de Pensii. Cea mai mare pensie medie de serviciu aparține unui fost magistrat: în jur de 25.000 de lei | AUDIO