Confidenţialitate

Crește numărul pensionarilor speciali. În doar o lună, sunt cu aproape 50 mai mulți, potrivit Casei Naționale de Pensii. Cea mai mare pensie medie de serviciu aparține unui fost magistrat: în jur de 25.000 de lei | AUDIO

Crește numărul pensionarilor speciali. În doar o lună – sunt cu aproape 50 mai mulți, arată datele Casei Naționale de Pensii.

Cea mai mare pensie medie de serviciu este a unui fost magistrat: în jur de 25 de mii de lei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

În iunie 2024, numărul beneficiarilor de pensii de serviciu a crescut cu aproape 50 de persoane față de luna mai, ajungând la 11.588 de persoane.

Din acest total, peste 5600 de persoane sunt beneficiare ale Legii privind statutul procurorilor şi judecătorilor, indică datele Casei Naţionale de Pensii Publice.

Cea mai mare pensie medie de serviciu în acest caz a fost de aproape 24.900 lei.

Foștii membri ai Corpului diplomatic şi consular al României (794 de persoane) au beneficiat în luna iunie, de o pensie medie de 6.672 de lei, în timp ce alți 1.377 de pensionari, foști membri ai aviaţiei civile române, au beneficiat de o pensie medie aproape dublă, de 12.900 de lei.

Pensii de serviciu s-au mai acordat pentru 666 de persoane beneficiare de la Curtea de Conturi, media fiind de aproape 9900 lei și pentru mai mult de 2200 de pensionari, fost personal auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al Parchetelor, ce au încasat o pensie medie de 6.300 de lei.

SURSA FOTO: Shutterstock