Sibienii protestează azi, în liniște, citind

Azi, la Sibiu, va fi un protest inedit. La prânz, oamenii vor protesta prin cultură, citind pasage din diferite cărţi. Oamenii sunt așteptați de la ora 13, în Piaţa Mare din Sibiu, cu o carte și un scăunel. Timp de o oră va fi liniște.

Fiecare poate să citească orice carte dorește pentru a nu fi manipulat, ne-a spus, Doru Apostol, un inginer în vârstă de 45 de ani, care a organizat acest protest inedit.  Cei care stau mai departe pot prinde un loc la terasele și cafenele din zonă, care pun la dispoziție mese și scaune.

“Ne intalnim duminica in Piata Mare si citim. O carte si un scaunel. Intre orele 12 si 13. Cu un A4 pe spate cu textul REZIST. Atat. Fara vuvuzele, fara fluiere, fara scandari, fara alte texte, fara sa raspundem la mobil. In liniste. Nu vindem si nu cumparam nimic. Doar citim. Fiecare poate sa citeasca orice carte: Constitutia, Codul Penal, DEX-ul, Seneca, Goethe, Dumas, Plesu, Mark Twain, Jules Verne. Să aratăm că suntem culti. Cultura Salvează România!“, scrie pe rețeaua de socializare, organizatorul protestului prin cultură.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS