Confidenţialitate

Sfaturi pentru amenajarea unei bucătării pe gustul dumneavoastră (P)

Vă oferim câteva sfaturi pentru a obține bucătăria ideală, adaptată nevoilor dumneavoastră, fără a pierde din confort sau frumusețe.

Vă gândiți să vă schimbați mobila de bucătărie sau tocmai v-ați mutat într-o casă nouă și trebuie să o mobilați? Atunci când alegeți o bucătărie, trebuie să țineți cont de faptul că rezultatul va depinde în principiu de două lucruri: planificarea și alegerea mobilierului. Doar integrarea funcționalității și a esteticii va face din bucătăria dvs. un loc perfect. Prin urmare, vă oferim cheile pentru a găsi bucătăria ideală, adaptată nevoilor dumneavoastră, fără a pierde din confort sau frumusețe.

Schimbarea mobilei de bucătărie

Aveți grijă la alegerea culorilor. Nimeni nu spune că nu puteți alege culorile mobilierului și ale pereților după gustul dvs, chiar și accesoriile și ustensilele de bucătărie, dar pentru ca totul să arate bine trebuie să aveți foarte mare ateție la combinația acestora, la dimensiunile camerei și la iluminarea spațiului, pentru că dacă folosiți culori mai închise sau foarte deschise într-o cameră mică sau slab luminată, aceasta va da impresia că este și mai mică. Printre culorile la modă în prezent se numără roșul, movul sau portocaliul și, bineînțeles, finisajele din lemn, mereu în vogă.

Colțare bucătărie – oferte online

Aruncați o privire la diferitele forme de distribuție a bucătăriei pe care le puteți aplica, cum ar fi “L”, alungită, “U”… Cu siguranță, dacă vă documentați puțin, o veți găsi pe cea care se adaptează cel mai bine spațiului, bugetului și nevoilor dumneavoastră.

Alegeți bine blatul: materiale precum lemnul și granitul oferă rezultate foarte frumoase, dar necesită puțină îngrijire, așa că, dacă nu sunteți dispus sau nu se potrivește nevoilor dumneavoastră, ar trebui să optați pentru alte materiale, cum ar fi cuarțul. Blaturile de lucru din cuarț arată și ele foarte bine: se curăță impecabil și vor da un aspect foarte elegant bucătăriei dumneavoastră. Cu toate acestea, ele sunt ceva mai scumpe. Apropo, știați că acum puteți alege chiuveta din același material ca și blatul de lucru?

De asemenea, trebuie să țineți cont de aparatele electrice pe care le alegeți. Trebuie să știți cum să stabiliți prioritățile și, de multe ori, nu ne amintim să facem acest lucru. Un element cheie în bucătăria dumneavoastră sunt aceste aparate care vă vor face viața mai ușoară. Este important să le mențineți aerisite și să verificați toate instalațiile: apă, electricitate… Nu vrem surprize neplăcute! Și, bineînțeles, alegeți întotdeauna aparate eficiente, cu care veți economisi energie și bani și care nu sunt în niciun caz incompatibile cu designul.

Cum se alege mobila de bucătărie potrivită

Optați pentru deschideri practice care să se potrivească bucătăriei dvs, pentru că, atenție, simpla alegere a deschiderilor ușilor de dulap vă poate costa mult spațiu irosit.

Nu vă grăbiți atunci când alegeți mânerele, acestea pot fi chiar cel mai elegant element din decorul bucătăriei dumneavoastră.

De asemenea, dacă aveți o bucătărie mică, puteți încerca să măriți capacitatea unităților dumneavoastră de mobila bucatarie alegându-le mai sus (de exemplu, până la tavan). Sau, dacă doriți să dați o senzație de mai multă spațialitate, optați pentru uși cu sticlă translucidă, vă veți atinge scopul, păstrând în același timp intimitatea.

Și un ultim aspect de care trebuie să țineți cont, în acest caz pentru interiorul dulapurilor și sertarelor, nu lăsați dezordinea să vă invadeze și procurați-vă niște organizatoare practice, există tot felul de astfel de organizatoare pentru tigăi, tacâmuri, farfurii, vase…

Și, în final, nu uitați cât de esențiali sunt pereții bucătăriei, dincolo de culoarea lor. Trebuie să vă decideți dacă să optați pentru gresia și faianța de lungă durată, al căror principal avantaj este curățarea ușoară și rapidă, sau pentru pereții netezi sau cu lambriuri (mult mai delicați, dar care vor da bucătăriei dvs. o notă diferită). Iar în ceea ce privește podeaua, și având în vedere uzura la care va fi supusă această încăpere, ceramica sau gresia sunt, de obicei, cele mai recomandabile.