Senatul vrea demisia de onoare a presedintelui Traian Basescu

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că se impune demisia de onoare a șefului statului, după ce fratele lui, Mircea Băsescu a fost arestat preventiv pentru trafic de influență.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că va propune și Camerei Deputaților să adopte o declarație similară privind demisia de onoare a șefului statului. (audio)

În plus, președintele Senatului cere Serviciului Român de Informații să spună dacă l-a informat pe șeful statului cu privire la activitățile desfășurate de fratele său, Mircea Băsescu. (audio)

Călin Popescu Tăriceanu spune că va sesiza CSM pentru inițierea unei anchete a Inspecției Judiciare care să cerceteze împrejurările în care în 2011, procurorului Eugen Iacobescu i-a fost retras dosarul în care era menționat numele lui Mircea Băsescu.

Președintele Traian Băsescu nu are de gând să își dea demisia. Purtătorul de cuvânt de la Cotroceni, Bogdan Oprea anunța, zilele trecute, printr-un comunicat, că demisia șefului statului ar fi cea mai mare piedică pusă justiției.

Administrația prezidențială a precizat că astfel i s-ar crea culoar către Cotroceni premierului Victor Ponta, ‘cel care i-a apărat fără nicio ezitare pe colegii de partid chemați în fața justiției.’