Confidenţialitate

Senatorii au decis ca sălile de jocuri de noroc vor putea funcționa doar în afara localităților. Proiectul trebuie adoptat și de deputați | AUDIO

Senatorii au decis ca sălile de jocuri de noroc vor putea funcționa doar în afara localităților. Mai exact, la 50 de metri de limita teritorială a unui oraș ori sat. În plus licența de funcționare se acordă în funcție de numărul locuitorilor: o sală de jocuri la 20 de mii de locuitori.

Cu excepția agențiilor loto, toate agențiile de pariuri, cazinourile și sălile cu păcănele vor mai putea funcționa doar la 50 de metri de limita teritorială a unei localități și la o distanță de 300 de metri de școli, parcuri biserici, spitale și instituții culturale, prevede proiectul PSD adoptat de Senat.

Senatorul Sebastian Cernic de la USR s-a plâns că proiectul este copiat după o inițiativă a USR blocată la Camera Deputaților.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Iar senatorul AUR, Adrian Costea a catalogat proiectul ca fiind o modificare de fațadă în domeniul jocurilor de noroc

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Într-o sală de jocuri, numărul aparatelor de păcănele se va reduce de la 75 la 20, iar licența pentru jocurile de noroc se va acorda în funcție de numărul de locuitori: o sală de jocuri la 20 de mii de locuitori.

Amenzile pentru cei care permit accesul minorilor în astfel de săli se dublează și vor fi între 100 de mii și 200 de mii de lei. La a doua abatere, licența se suspendă pentru jumătate de an, iar la a treia, licența e anulată timp de 3 ani. Măsurile vor intra în vigoare după ce vor fi aprobate și de Camera Deputaților.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Deșteptarea: Premierul Marcel Ciolacu se împotrivește proiectului de lege potrivit căruia sălile de pariuri ar trebui mutate la marginea localităților | VIDEO